Wat is coachen?

Coaching Amsterdam

 

 

 

 

Om te begrijpen waar coaching over gaat, laten we het bekijken vanuit het perspectief van de cliënt. Een cliënt die voor een uitdaging staat, wil een gewenste set van interventies ontwikkelen om zijn doelen te bereiken. Hij kan zich verdiept hebben in constructieve interventies en gedragingen en talrijke boeken over dit onderwerp gelezen hebben, maar zich nog steeds niet zeker voelen.

Een cliënt die een coach wil inhuren om hem te helpen een bepaald aspect van zijn werk te verbeteren, kan in verwarring verkeren over wat coaching nu precies is. Ze hebben misschien wel gehoord van psychologen en life coaches, maar niet van coaches. Ik vertel mijn cliënten dat ik een coach ben. Maar eerst wil ik uitleggen wat ik bedoel met coaching.

Coaching en counseling worden vaak door elkaar gebruikt; dit is in feite onjuist. Counseling gaat over therapie. Een coach is een extra soort therapeut, iemand die korte werkboekjes maakt, een weg voor interactie biedt die minder vaak wordt beoefend, en die verandering zal aanmoedigen door de toepassing van fysieke activiteiten, inspirerende literatuur en persoonlijke communicatie. Ik heb veel mensen opgeleid in de grondbeginselen van counseling. Ik heb ook veel ervaring op het gebied van coaching.

Ongeacht wat een cliënt bij ons inbrengt, proberen wij het in perspectief en evenwicht te brengen; sommige cliënten brengen bijvoorbeeld hun problemen bij ons met zo weinig oplossingen dat wij hen lange tijd niet kunnen helpen. Zij zullen misschien een beroep moeten doen op andere diensten, tenzij een van ons uiteindelijk de zaak wint (als dat al ooit gebeurt). Dit is niet het probleem van de cliënt – de plaats van coaching is het creëren van een sfeer van preventie en voor het vinden van effectieve oplossingen.

Wij proberen dezelfde psychologische theorie en methoden op onze cliënten toe te passen als wij op onszelf zouden toepassen. We zijn allemaal wel eens “gestresst”. OnzePeisNev creek puntdevelopmentmiddle scholen zekerheid Replyleatures van stress en druk op het werk en in het leven.

Een cliënt die ons een optie brengt om effectiever te zijn – een alternatief voor medicatie of therapie – heeft een kans om iets krachtigs in zijn leven te laten gebeuren. Ik probeer me te richten op situaties waarin de stress van het leven van een cliënt onlosmakelijk verbonden is met een situatie van chronische of acute moeilijkheden of een situatie waarin een patroon van prestaties lijdt. Bij dit soort cliënten kan bijvoorbeeld een onderwerp als chemie op zijn plaats zijn, of in de geneeskunst kan de ‘chemie’ van ontspanning en misschien psychotherapie op zijn plaats zijn. Ik probeer me in te leven in dit probleem en de cliënt zo goed mogelijk af te stemmen op het bereiken van een bruikbaar doel (vanuit een plaats van grotere coaching en persoonlijke intelligentie) om het zich eigen te maken.

Wij proberen de gedachten en gevoelens en gedachten en gevoelens en gedachten en gedachten van de cliënt te sturen en te verwerken in praktische plannen van verwezenlijking. Wij doen ons best de cliënt te helpen zijn denk- en daadkracht te openbaren en wij proberen de cliënt aan te moedigen door cellulaire intermezzo’s en misschien lichte aanraking om het loslaten van emotionele en psychologische lading te vergemakkelijken en de ontwikkeling van coaching best practices en krachtmechanismen te bevorderen. We proberen onze cliënt te helpen om informatie om te zetten in actie.

Als we denken aan coachen denken de meeste mensen aan grote sporten of 74 voet vrije worpen per dag. Maar, coachen omvat zoveel meer van je leven.

Bij het opstellen van een plan van aanpak voor uw cliënten, moet u rekening houden met waarden, gedrag, sociaal netwerk, fysieke energie en emotionele gezondheid van elke persoon. U zult moeten overwegen:

-Zijn ze kalm, bedaard en ontspannen – of angstig, onrustig en grillig?

-DI explosief entertainment -,of een interactieve voorstelling?

-Kan de cliënt onder druk presteren, of met kalme zenuwen, voor een optreden?

-Kan de fysiologie van de cliënt kalm of uitzinnig zijn, lopend, gevoelloos, bewust van gewaarwordingen of geconcentreerd, alert en geconcentreerd?

-Kan uw cliënt zijn emoties en impulsen onder controle houden, of zijn ze onvoorspelbaar en onder zijn bevel?

Misschien moeten we overwegen:

– Staat de cliënt open voor verandering?

-Is de cliënt bereid om aanvullende, externe invloeden en hulp in te voeren?

-Heeft het verzoek van de cliënt specifieke elementen nodig?

-Wanneer zal de klant aankomen?

-Hoe wil de cliënt nu de coachingsessie beginnen?

In principe is het ons doel de klant klaar te stomen op de manier die hij wil, en tenzij we de klant vertrouwen om de verpakte levering te leveren die de uitkomsten bepaalt.

Omdat wij onze eigen stijl van coachen toepassen op de manier waarop andere mensen werken, kunnen wij in een coachingsessie heel direct, empathisch en specifiek zijn – maar wij zullen de cliënt altijd vragen om zijn eigen zelfgegenereerde processen te gebruiken.

lees meer:

You Might Also Like

Leave a Reply