Wat is coachen?

Coaching Den Haag

 

 

 

 

 

We zouden allemaal effectiever willen zijn, en we zouden allemaal succesvoller willen zijn in wat we nu en in de toekomst doen. Als je er ooit over hebt nagedacht om een coach in de arm te nemen, zijn hier enkele belangrijke punten die ik met mijn cliënten deel.

Eerst en vooral is het belangrijk te definiëren wat coaching is. Coaching is een voortdurend partnerschap dat cliënten helpt om de ontwikkeling en verwezenlijking van hun persoonlijke en professionele doelstellingen snel te versnellen. Het is geen therapie, of counseling of coaching, maar managementtraining voor ons allemaal!

Ik zou coaching omschrijven als het optreden als een coach die samen met u de sleutels in handen heeft om die innerlijke hulpbronnen voor u te ontsluiten waarmee u uw toekomst kunt ontwerpen, bouwen en beleven. En, ik kan je verzekeren dat al je toekomstige ontwerpen, ontwikkelen en bereiken van je toekomstige doelen iets is waar je over moet beslissen, of het is veel meer dan je huidige niveau van verwezenlijking. Waarlijk, voor een zeer groot deel van mijn leven zit ik vast op deze manier, deze gewoonten van denken, dit denken van mij – ‘We zijn nooit beter dan waar we nu zijn’ (Torturus oprichter) en ik heb altijd het gevoel dat ik nog niet dat niveau van prestatie heb bereikt dat ik tot nu toe kan verdragen, of dat ik zelfs nog meer kan verdragen. Dus het hebben van een coach brengt focus, meer integriteit en verbetering, in je hele leven, zodat je meer in balans komt, meer congruent wordt en je doelen meer haalbaar worden. Ik zeg graag dat Life Coaching een constant gevoel van uitdaging en vernieuwing geeft, een constant gevoel van ‘3e Resolutie’ dagboek voor je ziel.

Coaching is niet voor de zwakkeren. Het is voor diegenen onder ons die één gecentreerd zijn. Het is voor diegenen onder ons die onze emotionele, emotionele en fysieke lichamen goed beheren, of diegenen onder ons die dat niet doen! Het is voor diegenen onder ons die veel energie, doelen en waarde in ons leven hebben! Voor iedereen die worstelt met ‘Ja’ en ‘Wacht’ zeggen, zonder te worstelen met de stortvloed aan verantwoordelijkheden waar we in ons dagelijks leven mee te maken hebben.

Dus, als je nog steeds op zoek bent naar dat essentiële antwoord op de vraag wat coaching is? Wel, het gaat erom dat ik mijn eigen kracht omarm, dat ik mijn eigen geweten ben, dat ik een bullebak ervan weerhoud mijn kostbaarste gesprekken en die in mijn omgeving te bederven. Hoewel coaches soms vast komen te zitten als ze te maken krijgen met het gedrag van anderen, is er in dat geval nooit sprake van coaching. Het is een kans om jezelf te coachen op zelfgroei, emotionele intelligentie, motivatie en gezondheid. En om dat te doen met een combinatie van bewustwording van het gedrag dat je laat zien op je werkplek en thuis. Om voorbereid te zijn op de verandering. Om voorbereid te zijn op wat er zal gebeuren als je stopt met het oude gedrag en begint aan een nieuw gedrag.

Coaching verbreedt je kanalen van creativiteit. De meesten van ons zijn al behoorlijk creatief…we creëren elke keer als we een beslissing moeten nemen, naar iets moeten kijken of een beslissing moeten nemen over het leven dat we leiden. Coachen om creatief te zijn is gewoon een nieuwe kans om te creëren.

Het gaat er niet om dat ik de keuzes tel en het gemak waarmee ik ze maak, ik geloof dat er een kunst is om dit te doen, er is een kunst om de controle te hebben en de kunst is niet alleen om het autocratische proces van keuzes maken te vergemakkelijken, maar om de macht van de keuze te behouden zonder het gekneusde ego de beslissing te laten overstemmen die voor de lange termijn op lange termijn is genomen Lessen van het leven beginnen nooit wanneer weea p leningen, staatslieden beginnen nooit waar ze de macht hebben en zo om dezelfde redenen beginnen we nooit aan de top, de hoogste bereiken van de kunst van het leven en de kunst van het leven.

Bij coaching gaat het erom dat ik mijn eigen leven leid, en niet dat ik het meest speculatieve deel van mijn leven uitlok. Het gaat erom dat een persoon controle heeft over zijn eigen keuzes en het vertrouwen heeft om keuzes te maken. Het gaat altijd over bewust leven en een kans om de geest tot rust te brengen, zodat de aanwezigheid van de geest kan opbloeien. Het gaat over ons, en waarom je hier bent op deze levensreis met mij.

Het gaat nooit om “anderen” of wat voor zelfvervullende excuses je ook zou willen gebruiken om onze levensreis te rechtvaardigen. Het gaat gewoon om ons eigen ware verlangen en het gaat erom dat we de moed en de overtuiging hebben om onze eigen keuzes te maken.

Een coach stelt u in staat afstand te nemen van de gevolgen van uw beslissingen. Coaching gaat over minder denken en meer doen en met minder denken bedoelen we minder zelfbezorgdheid en meer doen.

Ik zou zeggen, coaching gaat over het hebben van een open hart, het gaat over dat hart uit liefde voor alle lagen van het leven één richting te laten inslaan en door dat open hart te hebben zijn we in staat meer mededogen te tonen naar alle lagen van het leven; we staan onszelf toe onze eigen menselijkheid te verwelkomen zodat er vruchten voortkomen uit elke kwestie die we tegenkomen en door minder te oordelen, kunnen we met meer liefde en minder weerstand gaan.

You Might Also Like

Leave a Reply