Hoe vind ik het gevoel terug

 

Relatietherapie Utrecht

 

 

 

Het is van essentieel belang dat relatietherapie wordt gezocht voor personen die een co-ouderschap hebben. Co-ouderrelaties zijn relaties waarin de ouders samen overeenkomen om de primaire verzorgers van de kinderen van de andere ouder te worden. Zij streven ernaar samen te werken om ervoor te zorgen dat beide kinderen de diensten krijgen die het beste voor hen zijn.

Hoe vind ik het gevoel terug

Er zijn momenten waarop relatietherapie werkt nadat een van de partijen is vertrokken. Maar soms is er meer voor nodig dan het natuurlijke conflict tussen twee mensen om een dieper liggende woede of depressie in een relatie recht te zetten.

Bijvoorbeeld: Wanneer de andere kant niet bereid is om op een positieve manier te veranderen, hetzij vanwege een illusie die wij hebben gecreëerd, verdriet omdat het ons gevoel van eigenwaarde aantast, teleurstelling omdat er op een dieper niveau in ons leven iets uit elkaar begint te vallen, of dit het pad is dat wij zouden moeten bewandelen, hebben wij alleen al in de loop van een relatie vaak het gevoel dat iets erger wordt en dat wij niet kunnen zien hoe wij het kunnen oplossen.

Deskundigen hebben ons verteld dat de ruzie ontstaat omdat er diep van binnen een conflict is tussen de echtelieden. Het vergt de juiste combinatie van een professionele, zorgzame therapeut, een bemiddelaar, en een oprecht verlangen om uit te vinden wat er werkelijk binnenin de ruzie gebeurt. Soms kunnen deze vier elementen een zorgzame verandering in het conflict teweegbrengen.

Het is van essentieel belang dat de therapeut werkelijk vanuit het hart luistert om uit te vinden wat er werkelijk in hem omgaat. Als de journalist alleen maar blijft luisteren naar de woorden die iemand zegt, zal het enige geluid het geluid zijn van de krant die kapot gaat en de kinderen die aan de deur komen en aandacht eisen. Je kunt zien wanneer het hart jokt en dat er een groot misverstand kan bestaan dat een relatietherapeut alleen een relatie kan redden.

Is dit normaal?

Waarom zouden twee mensen hun relatie willen bevorderen door voortdurend problemen te creëren, ruzie te maken en in feite meer lawaai te maken? De ruzie kan interessant zijn en geld opleveren, maar als dat niet het geval is, is het misschien beter om een parttime baan te nemen. Conflicten zijn noodzakelijk voor een gezonde relatie.

Een andere reden voor veelvuldige ruzies is dat de persoon en de ruzie niet naar hun ware zelf gaan. Wij kunnen van iemand houden, maar zijn zo gewend geraakt aan de manier waarop wij hem zien, dat wij hem vaak als een spiegel voorhouden om zijn beeld te zien. Wanneer er een conflict ontstaat, gaat een persoon voorbij zichzelf en raakt hij meer en meer in de war over zijn eigen aard. Het is mijn overtuiging dat conflict de zekerste manier is om het meest gezonde aspect van een persoon naar buiten te brengen.

Kan ik mijn partner nog vertrouwen?

Nu heb ik het niet over liegen of trouw zijn aan de ander, maar ik heb het over elkaar vertrouwen of doen wat we zeggen te zullen doen met betrekking tot de zorg voor elkaar. De reden waarom we dit moeten doen is omdat ik geloof dat als we voortdurend niet willen doen wat we voor elkaar moeten doen of helemaal niet, er meestal iets in ons is dat ons tegenhoudt en soms kan dat ons eigen ik zijn. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat wat er gebeurt niet om ons gaat, maar om de ander.

Wanneer we toestaan dat wat we voor onszelf willen zwaarder weegt dan wat goed is voor hem of haar, stellen we grenzen voor onszelf en beginnen we die verantwoordelijkheid voor ons eigen leven te nemen. Dit is een poort naar gezonde liefde. Wanneer we de verantwoordelijkheid niet nemen om te doen wat we zeggen dat we willen, worden we slachtoffers en hebben we niet de moed om op zoek te gaan naar de volgende stappen in onze relatie omdat we ons niet waardig genoeg voelen om die verantwoordelijkheid nog te dragen. In feite sluiten we onszelf op in een cyclus van angst met onze partners.

Als we niet horen; misschien door inwendige polsen Aristoteles zegt dat als we doen wat Jim deed we zouden blijven ontvangen wat we verloren hadden, het is de aard van de vriendschap. De waarheid is dat hij de kracht van de twijfel had gebruikt toen hij bij jou was en het werkte voor hem en het kan voor iedereen werken.

Zelfbenoemde leiders doen vaak beloften over hun communicatie in relaties, maar ze zijn er niet zeker van of ze echt de moed hebben om de belofte na te komen. Dus in het begin houden ze zich niet aan de belofte, en dan op een gegeven moment gebruiken ze de kracht van twijfel en twijfel is een schaduw om licht op zichzelf te laten schijnen. Zij nemen hun toevlucht tot argumenten of geruchten om hun belofte niet te blijven nakomen.

Denk aan het pad dat u in uw leven met uw partner hebt bewandeld, de goede tijden en de worstelingen. De goede tijden zijn altijd het hoogtepunt van de relatie en de herinneringen aan de goede tijden kunnen worden teruggebracht en gevoed worden met een allerbeste vriend. De moeilijkheden zijn er ook altijd, het is de manier waarop we met de ontberingen omgaan en ze tegemoet treden die ons meestal de grootste fouten bezorgen. Het enige gemeenschappelijke en zeer slimme ding om te doen is dat wanneer we allemaal terug te gaan en herinneren en herziening van de strijd die we hadden met onze partner en beslissen wat we kunnen corrigeren en zijn nodig om onze relatie te verbeteren.

lees meer:

Psychotherapie Utrecht |

You Might Also Like

Leave a Reply