Coaching – Wat is het?

 

Coaching Tiel

 

 

 

 

De term coaching wordt soms teruggevoerd op de basketbalsport, maar het oorspronkelijke gebruik is in de genen, de toename van charisma en hoe belangrijk het was in leiders zegevieren. Sportcoaches blijken de kracht van effectief leiderschap onder de knie te hebben – het zelfvertrouwen en het effectieve leiderschap, om een uitdagende wedstrijd te overleven.

Er zijn geen echte regels over hoe te coachen. In de context van de mensenproblematiek is het vrij gemakkelijk om te bespreken wat uitmuntendheid eigenlijk is, maar wat hen verbindt met het coachingproces is begrip. bloeiende programma’s gedijen wanneer een organisator van de programma’s aan het team de sleutel tot piekergedrag en de doelstellingen op een eenvoudige manier beschrijft, zonder al de hoep-la.

Coachen is een eenvoudig patroon zonder oordeel of stereotypen. Het gaat erom antwoorden te vinden op de vragen, de zwakheden, de eigenschappen en de kenmerken van de teamleden. Dat is waar het echt om gaat. Dat is het verschil tussen leerboek- en coachingsmodellen. De Big 4 die we uit het coaching framework hebben geholpen zijn:

Kortom, coaching gaat over het veranderen en ontwikkelen van mensen. Het gaat erom teamleden te zien als capabel, innovatief en vindingrijk.

Ze tot hun volle potentieel ontwikkelen

Hun sterke punten tot hun volle potentieel ontwikkelen

De vaardigheden van hun teamleden aan te scherpen

Obstakels voor gedragsverandering overwinnen

Hier wordt een onderscheid gemaakt tussen het aanleren van wat geleerd moet worden en het coachen van mensen op wat geleerd moet worden. De rol van een supervisor en die van de coach is verschillend. De taak van de leidinggevende is het overbrengen van kennis door middel van workshops, evenals instructies over hoe het werk goed te doen. de leidinggevende moet serieus zijn in zijn zaak in instantie van zijn werknemers. Vraag het aan een goede instructeur en het antwoord zal zijn wanneer. Maar vraag het de coach van het team, hij weet precies wat hij moet doen. een instructeur voelt zich soms gedwongen om te vertellen wat werkt en wat niet, terwijl de prestaties van zijn team hem deze informatie zouden kunnen tonen. De coach, als leider, weet wat mensen beweegt.

Het team verwennen en hen scheppers van hun eigen lot maken is wat de coach doet. Delegeer de bediening en het management aan eenieder die verantwoordelijk is voor het team. Delegeer beide aan hen maar houd toezicht om een hoge standaard te bereiken

Kortom, coaching is een manier om het moeilijkste prestatieprobleem te definiƫren en de beste geest naar boven te halen om het aan te pakken.

 

You Might Also Like

Leave a Reply