wat moet je tegen rugpijn doen

Free Gratis stockfoto met afwachtend, chiropraxie, examen Stock Photo

Het deel waar u de prijs betaalt

Wanneer u voor het eerst pijn in de rug begint te ervaren, komt dit meestal door een slechte houding. Dit is je lichaam dat je vertelt dat het gestrest is door langdurig zitten. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een software-engineer bent en in de loop van de tijd een slechte houding hebt ontwikkeld. Je rug wordt plotseling pijnlijk als je zware gewichten optilt. De spieren die uw rug ondersteunen, raken vermoeid en als gevolg daarvan begint uw rug na een paar uur staan ​​pijn te doen.

Aan de andere kant, als u te veel traint, kunt u ook rugpijn krijgen, omdat de spieren snel herstellen en uw rug begint te wennen aan de extra stress. Het belangrijkste om te begrijpen is dat als je eenmaal begint met sporten, je niet meer stopt. Als je doorgaat met gewichtheffen versterk je je rug maar ook je spieren worden sterker. Als je gestrest bent, moet je je rug laten rusten, wat betekent dat je de zware gewichten niet meer kunt tillen. Na deze periode moet je vrij nemen voordat je jezelf kunt herbewapenen. Ik weet dat dit frustrerend kan zijn, maar je moet voorkomen dat dit gebeurt.

De oorzaken van pijn

Deze pijn kan op veel verschillende plaatsen voorkomen, het is meestal geconcentreerd in de lumbale (lage rug) en sacro-iliacale (links en rechts). Om u te helpen begrijpen waar u pijn voelt, zal ik u een lijst geven van de meest voorkomende, maar niet altijd erkende oorzaken.

a) Sacro-iliacale pijn – Dit treedt op wanneer de naald van de discectomie (operatieve verwijdering van de knieschijf) in het gebied van het heiligbeen valt. Als je deze aandoening hebt, herken je de pijn meteen. Het verschilt van de uitstralende pijn Zwakte van het been met beperkte beweging. Deze pijn zal gewoonlijk binnen de eerste week verdwijnen, terwijl de pijn van het letsel tot twee weken kan aanhouden. Een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut verzacht de pijn meestal zoveel mogelijk.

b) Lumbale pijn – Deze pijn kan ook optreden in de lage rug, die gewond is geraakt door het trauma. De pijn in de lendenen herinnert ons er vaak aan dat we ons nog in de geblesseerde/patiëntenfase bevinden. Deze fase kan een nogal moeilijke fase zijn, omdat het vaak enkele maanden kan duren voordat de pijn is verdwenen. Dit is vaak de reden waarom mensen bepaalde activiteiten (zoals het gebruik van computers) vermijden totdat de blessure is verdwenen.

Je zult ook af en toe een knappend gevoel opmerken wanneer je je spieren aanspant, dit lijkt veel op een spier die mis is gegaan, maar in tegenstelling tot de laatste is het knappende geluid specifiek en meestal herkenbaar. Zo kunt u zien of de pijn wordt veroorzaakt door een trauma of door pijn uit uw levensstijl.

Andere oorzaken zijn zenuwwortelirritatie, chemische, metabolische, metabolische, metabolische, chemische, metabolische en neurologische aandoeningen.

Hoe rugpijn te voorkomen?

Er is niets dat u dagelijks zou moeten doen om uw kans op het ontwikkelen van rugpijn te verkleinen, maar u kunt de kans misschien verkleinen als u uw levensstijl aanpast.

o Artrose – Zorg voor 1 tot 2 enkelsessies per week. Veranderingen in het enkelgewicht zullen helpen om de stress te verlichten die uw rug belast.o Artrosepatiënten zouden koffie, thee, cola’s en zoete citrussappen uit hun dieet moeten weren. Als u ze kent, kunnen ze uw toestand verergeren. Loop niet op ongelijke stenen en ijs. Dit helpt artrose te voorkomen en te voorkomen dat de rug geblesseerd raakto Vermijd het tillen van zware gewichten, vooral diegene die te zwaar voor u zijn. U kunt uw gewicht beperken om rugletsel te voorkomen.o Raadpleeg een arts voordat u aan een lichamelijke oefening of een programma voor gewichtsverlies begint.o Gebruik zo mogelijk lage rugsteunen. Ze helpen je rug te stabiliseren en veel rugblessures te voorkomen.o Let op je gewicht – te veel helpt, te weinig doet pijn. Er is een gezonde relatie tussen gewicht en rugpijn. Hoe meer je weegt, hoe belangrijker het zal zijn.

Wat te doen als u rugpijn heeft?

Als u rugpijn ervaart, is het belangrijkste dat u doet rusten. Dit kan ondraaglijk zijn voor u en de rest van uw gezin, maar u moet niet vergeten dat het voor uw eigen bescherming is. Wat je ook doet, je mag niet in een toestand blijven waarin je in doodsangst verkeert. Zodra deze aandoening onbehandeld blijft, is er een waterval van risico op verdere schade aan uw gezondheid.

Wat kunt u doen om rugpijn te voorkomen?

U moet een paar stappen nemen om uw rug te versterken. Om te beginnen, het belangrijkste is dat je de tijd moet nemen om op te warmen voordat je aan een serieuze lichaamsbeweging of fysieke activiteit begint. Doe een warming-up door te joggen of een paar rekoefeningen te doen voordat u gaat sporten. U moet ook de cardiovasculaire stimulatie van uw hart verhogen door een paar 10 minuten per dag cardiotraining te doen.

You Might Also Like

Leave a Reply