Stress verlichting

Burn out Utrecht

 

 

 

 

Mensen raken op vele manieren burn-out. Het gevoel gestrest te zijn is een gevolg van deadlines, frustraties en obstakels. Dit komt voor in een kantooromgeving als de situatie gewoon de Verwachtingshindernis wordt – een situatie die zelden wordt voorzien. Wat de oorzaak ook is, je grijpt misschien naar een andere stressverlichting zonder er bij stil te staan dat het tijd is voor zelfevaluatie. Je weet wanneer verandering onvermijdelijk is, als je een stukje chocolade eet en ergens onderweg in dat gevaarlijk dunne stukje begint te bijten… of je schrapt alle chocoladepartners, of eten en vooral alle televisie helemaal?

U hebt misschien het gevoel dat u zich een beetje stress kunt veroorloven en dat deze ‘na het werk’ klantenservice-zaken een genoegen zijn. Dit is vaak niet het geval, maar als u bij uw stressniveau blijft, wordt het duidelijker of u aan uw eigen verwachtingen voldoet. Kun je voelen of na je weekend, voordat je de deur uitgaat, je stressniveau op een verenigbaar niveau ligt? Hoe ziet je stressniveau eruit en hoe voelt het als je op vrijdagavond werk mee naar huis hebt moeten nemen zonder eten voor je in huis te hebben? Dan kan de onderbuikreactie midden in de nacht gebeuren als je in bed komt en er geen licht is, en geen hulp om om hulp te schreeuwen en geen televisie die speelt om je af te leiden van de zeer reële problemen die je hebt.

Het wordt nog erger als je geen alcohol in huis hebt om je te kalmeren en hoe dan ook, omdat je besluit om met elke 65 minuten een nep ecstasy te nemen, of een Valium. Als je dit in je nadeel blijft spelen, zullen je stressniveaus uiteindelijk gaan pieken, je portemonnee begint te vertragen en in plaats van kalmte, neem je wat een nooit eindigende eetbui lijkt te zijn, vlak voor het bed waarin je op het punt stond te gaan liggen om te gaan slapen.

Het burn-outsyndroom is zelden een trieste zaak, en dit artikel is er niet om u/jou te kleineren, maar alleen om aan te geven dat je er iets aan moet doen. In een wereld waar niemand om je schijnt te geven en zij die dat wel doen te gestresst zijn om voor zichzelf te zorgen, zijn je kansen hierop menus maar niet gediend!

Het ergste van deze stresshormonen helpt je juist te eten, zodat je de vorm ervan niet opmerkt in het voedsel dat je de volgende maaltijd verorbert. Het verhoogt de kracht van je schildklier, zodat je niet moe genoeg wordt om te slapen… stress schakelt je immuunsysteem uit in tijden van stress en zorgt ervoor dat je overgewicht houdt.

Er zijn veel zaken die uw leven beïnvloeden, en dit kan een effect op u hebben. Het is belangrijk dat u met uw arts overlegt om te zien of u moet beginnen met stress aan te pakken en terug te keren naar een normale manier van leven voor u en uw gezin, voordat het ernstig wordt en u recht in uw emotionele darmen begint te raken.

Als je nu al iets doet, is het belangrijk om minstens één keer per week actie voor jezelf te ondernemen en adequate maatregelen voor je te hebben om te helpen met de stress die je voelt! Het ga je goed en heb een fijne dag!

lees meer:

You Might Also Like

Leave a Reply