Hoe een burn-out te voorkomen

Burn out Haarlem

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt je het ene moment heel gehaast voelen en het andere moment heel kalm of werklustig, maar het is mogelijk dat je een gespannen gevoel hebt, gevolgd door een steenkoude stress. Net als bij een balletact weet je soms niet wanneer het ballet is als WANNEER je rustiger bent, in wezen als je op je hoogtepunt bent, ben je soepeler en doeltreffender.

Als u in uw piektoestand bent, kunt u besluiten dat het tijd is om naar huis te gaan, om uw zaken op kantoor achter te laten en te ontspannen en uit te rusten, of om gewoon niets te doen; op die manier zult u tenminste niet veel vergeten van wat u op uw “eerste reis naar de vakantie” hebt geleerd. Maar ergens naar buiten lopen terwijl je nog bezig bent, betekent dat je je werk achterlaat. Om uw auto te bereiken, moet u stoppen en het opgeven.

De burn-out kan het uiteindelijke besef zijn dat je het beter alleen kunt doen, dan alleen. Ik zeg niet dat je niet alleen moet leren werken, maar dat het argument over de kwaliteit van je werk-leven niet het belangrijkste is, eerder om in staat te zijn veranderingen te overwinnen en bij te dragen tot een betere samenleving.

De vraag is dus hoe je een burn-out kunt voorkomen en er zo snel mogelijk van kunt herstellen? De sleutel om met burn-out om te gaan is precies te weten hoe je lichaam functioneert.

Al uw systemen werken op basis van een programma dat overeenkomt met de opvoeding die u en hebben ontvangen. U bent uiteindelijk de autoriteit van uw eigen programma. Als u gezond wilt zijn en de beste resultaten wilt behalen in alles wat u zult proberen… moet u luisteren naar uw lichaam. Je hebt altijd de keuze om naar de signalen van je lichaam te luisteren.

Met de kennis van de grondbeginselen kan ik gaan luisteren naar het lichaam en mijn programma aanpassen aan de eisen van mijn lichaam.

Als je eenmaal weet waar je eigen lichaam heen moet, heb je de vrijheid om het programma te veranderen. Het is als het zeil van je schip zetten, want waar je heen gaat is geen kaart, je lichaam is niet in staat je feedback te geven over meer dan een stukje vooruit.

Maar met deze kennis heb je een veel grotere kans om het doel te bereiken. Wanneer je in een gestresste toestand bent, moet je de stress laten veranderen voordat je het beste kunt bereiken, d.w.z. actie ondernemen.

Je verandert het programma in je hoofd en wacht op het signaal, als je je goed voelt kun je de ene voet voor de andere zetten en de volgende reis aanvatten. Zonder de stress, kruis je benen en probeer te lopen. Onthoud dat je lichaam het beste werkt in een kalme en ontspannen toestand. Als de stress weg is zul je sterker zijn en in staat om kalm te blijven in elke situatie. De strategie is om gebruik te maken van de communicatieve middelen die je lichaam gebruikt om te communiceren en meer controle over je lichaam te krijgen. Het is als het gebruiken van het menu systeem van een restaurant of het bestellen van de drankenkaart.

Je moet het menu leren kennen, de verschillende drankjes leren kennen en dan kun je ze bestellen, zo is het ook met je lichaam. Je moet het menu van je lichaam doorlopen en leren hoe het functioneert om maximale gezondheid te creëren. Dit is het programma dat je in je hoofd programmeert. Het is de reden waarom er een morgen is. Dit is het programma dat jouw keuze is.

Maak vandaag de keuze om te weten hoe je lichaam kan communiceren, en programmeer het dan met jouw wensen. Waarom leer je het menu van je lichaam niet kennen en creëer het leven dat je wilt. Jouw keuze, niet het menu van het restaurant.

lees meer:

 

You Might Also Like

Leave a Reply