Het beste advies over voeding dat je ooit zult krijgen!

Voeding advies

U leest het goed. Voeding is meer dan alleen het eten van de juiste voedingsmiddelen om gewicht te verliezen en spieren op te bouwen. Het gaat er ook om dat je vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren binnenkrijgt. Met andere woorden: Neem je vitaminen! Neem je voedingsstoffen! Neem het allemaal voor het slapen gaan! En als je naar deze blogpost luistert? Waarschijnlijk weet je dit allemaal al, want mijn naam is Gina Marie en ik ben een geregistreerd diëtiste met een passie voor het helpen van anderen om een gezonder leven te leiden. Maar als je net als ik twijfelt om je in te schrijven voor e-cursussen over voeding of om een voedseldagboek te beginnen, dan ben ik hier om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen. Ik neem je mee door alles, van waarom je zou moeten deelnemen aan een voedingsadvies tot hoe je grenzen kunt stellen, zodat je jezelf niet saboteert tijdens de voedingsinformatiesessie door “OK maar” te zeggen over elke voedingsstof die wordt genoemd.

Wat is een voedingscursus?

Een voedingscursus is een één-op-één, diepgaand gesprek met een voedingsdeskundige of aangevuld met laboratoriumwerk en een diëtiste. Deze cursussen worden vaak gegeven aan een universiteit of hogeschool. Ze bieden een praktijkgerichte benadering van de onderwerpen en helpen de deelnemers de verbanden tussen vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren beter te begrijpen. Er zijn tegenwoordig veel soorten voedingsopleidingen beschikbaar. U kunt kiezen uit een aantal online programma’s, in-person lessen of een combinatie van de twee.

Waarom deelnemen aan een voedingscursus?

De beste manier om te beginnen met het beantwoorden van deze vraag is om eerst te begrijpen waarom je in de eerste plaats wilt afvallen. Als je wilt afvallen om je gezondheid te verbeteren of je levenskwaliteit te verhogen, dan is een voedingscursus het perfecte ding om je te helpen de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt om te overleven en te gedijen. Aan de andere kant, als je gewoon een paar kilo wilt afvallen en je niet al te druk maakt over het resultaat dat je bereikt, dan is elke vorm van dieet training het proberen waard. Vegetarische diëten kunnen zeer beperkend zijn en je onwel doen voelen. Aan de andere kant is een veganistisch dieet praktisch onmogelijk vol te houden en kan je je er onwel door voelen.

Stel eerst grenzen voordat je aan het voedseldagboek begint

Deze is super belangrijk! Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met het voedseldagboek, kun je altijd beginnen met dit 5-daagse voorbeelddagboek. Je kunt een soortgelijk schema maken voor elk type fitness of gezonde gewoonte die je wilt toevoegen om ervoor te zorgen dat je consistent bent en er het meeste uit haalt. In mijn eigen ervaring hielp het stellen van een grens voor mezelf voordat ik begon met het dagboek om me op het goede spoor te houden en gemotiveerd te blijven.

You Might Also Like

Leave a Reply