Coaching – Wat is het?

Coach Bergen op zoom

 

 

 

 

 

Coaching is niet alleen een instrument voor een werkgever. Het is een middel dat gebruikt moet worden in de algemene ontwikkeling van het individu. Alle seminars, opleidingen en zeer goede coachopleidingen zullen ook voor het individu een hulpmiddel zijn bij de ontwikkeling van zijn vaardigheden voor de organisatie en de werkorganisatie waarin hij werkzaam is.

Coaching is tegenwoordig gebaseerd op een nieuwe en meer wetenschappelijke psychologie van de mens. In de oude periode had coaching vooral betrekking op sport. De sportcoach was een soort sporttherapeut die de sporter door hem of haar liet trainen, de techniek en het behoud van de techniek verbeterde en soms de motivatie en de prestaties stimuleerde.

De Coach zou verantwoordelijk zijn om te controleren dat alle nodige opleiding en niet alleen in de voorwaarden van sport, de opleiding van de werknemer zal worden ondernomen op een precieze manier, dat hij/zij in staat zal zijn om de geleerde vaardigheden te verbeteren en / of het niveau van vaardigheid dat zij reeds hebben te verhogen. Zelfs de sportleesten zijn goed voor die doeleinden en coaches gebruiken ze ook als onderdeel van de bedrijfsstrategie.

Hoe kan een persoon baat hebben bij Coaching?

In Coaching, is het kernpunt motivatie en die motivatie komt van binnenuit. Zodra de Coach in staat is om een goede en acute houding ten opzichte van zijn coachee te zien, en voorzichtig motivatieverschijnselen opmerkt, dan is het de taak van de Coaching om de coachee naar de toekomst te begeleiden, het bereiken van de interne en externe doelstelling(en) van de coachee. Dit alles gebeurt met het enige doel van zelfverbetering.

Bij coaching gaat het niet alleen om wat moet worden bereikt, maar ook, met een sterk ontwikkeld inzicht in menselijk gedrag, om anderen te ontwikkelen en ook het individu als team te gebruiken, om wederzijdse steun te bieden. Coachen gaat niet alleen over motivatie – het gaat over motivatie-eisen. Het is van essentieel belang de belangrijke anderen, zoals familie, vriend, collega en werknemer, te kennen en te begrijpen, zodat de werknemer het gevoel heeft dat de coach om de behoeften van anderen geeft en deze begrijpt.

De gebruikelijke reacties als je onder Coachen staat is;

Er wordt gezegd dat in een organisatie de mensen aan de top 80% van het totale inkomen verdienen. Bij verkopers is dat slechts 4%. Dit betekent dat belemmeringen, tekortkomingen en onvolmaaktheden de zaken van het bedrijf zullen beïnvloeden en niet de bekwaamheid van zijn mensen. De beste vorm van Coaching is het corrigeren van deze onvolkomenheden en tekortkomingen. De baas zal dat doel ook bereiken.

Coaching is een middel op hoog niveau om de prestaties en de motivatie van de mensen te verbeteren. Alle personeelsleden moeten in staat zijn hun prestaties terug te winnen uit hun rol en moeten zich kunnen ontwikkelen en een positieve, productieve omgeving kunnen opbouwen.

Een belangrijk onderdeel van coaching is ‘Zelfbewustzijn’, en dit is het vermogen om je acuut bewust te zijn van jezelf en je eigen gedrag. Dan kan het communicatiekanaal op de juiste manier worden gebruikt om uw doelen te bereiken. De medewerkers die met u werken zullen hun prestaties en motivatie kunnen opvoeren, wat uw bedrijf en uzelf ten goede komt.

Coaching levert geen “quick fixes” – de beloning (salaris) moet voldoende zijn, en per tijd effect sorteren, succesvolle coaching kan de barrières in u overwinnen.

Wanneer een werknemer niet gemotiveerd is, of “goed” personeel niet wordt beloond, uit zich dat in het vragen vanVolgende belangstelling. Dit kan zijn in de vorm van het gebrek aan ervaring en groei op bepaalde gebieden, of anders in de vorm van het ontbreken van de noodzakelijke vaardigheden in de functie.

Het verloop van de organisatie is niet in overeenstemming met de doelstellingen.

lees meer:

You Might Also Like

Leave a Reply