Coaching en begeleiding

Coaching Apeldoorn

 

 

 

 

Coaching is een kans om steun en hulp te krijgen wanneer u die nodig hebt. Het kan u begeleiden en aanmoedigen om uw doelen en dromen te bereiken, het geeft u een veilige en vertrouwelijke ruimte waarin u uw verhaal kunt delen zonder oordeel. Coaching gaat over één-op-één ondersteuning en is een stijl van coaching die een gestructureerde vorm vereist die ondersteund wordt en zelfinzicht biedt.

Coaching is een proces van één op één ondersteuning en begeleiding. Het is geen training of een steriel proces van instructie, hoewel het vaak wel zo lijkt. Het is niet meer, het is niet minder. Coaching gaat over één op één ondersteuning, training en een team worden dat groeit. Iedereen in het team steunt en helpt elkaar om te groeien. Van iedereen wordt een bijdrage gevraagd; het is een collectieve ervaring en voldoening en zowel de coach als het team voelen zich onder de hoede van een duurzaam betrokken en bekwame coach. De coach heeft de voldoening om te zien dat het team zijn doelen bereikt en de bijdrage van het team wordt gewaardeerd.

Coaching is een positieve, dynamische sessie die de persoon toelaat zich open te stellen en zijn woede, angsten en andere verborgen blokkades bloot te leggen. De coach is de persoon die goed kan luisteren, die weet wanneer hij de tijd moet nemen om vragen te stellen die de persoon vooruit helpen; die kan luisteren naar de gevoelens en gedachten van het individu. De beste manier om te omschrijven wat met coaching kan worden bereikt, is door te zeggen: “hoelowen”. De manager van het team en de eerstelijnsmanager heeft gewoonlijk de macht en staat aan het hoofd van het “team”. De coach moet echter bij de hand blijven om de activiteiten en acties van het team te sturen en feedback te geven, het bewustzijn te vergroten en alle obstakels uit de weg te ruimen die het team kunnen verhinderen om vooruit te komen.

Zet coaching af tegen typische training en supervisie. De opleidingsklassen beperken het teamlid gewoonlijk tot specifieke toespraak(en) die bedoeld zijn om enig begrip te krijgen van het doel van de opleiding. De teamleider geeft gedetailleerde instructies aan het team, meestal gebruik makend van het team als “een set eenvoudige gereedschappen”. De training is gericht op het gebruik van gereedschappen om doel(en) te bereiken. Het team krijgt geen advies over hoe verder te gaan en het wordt aan de individuen overgelaten om hun eigen oplossingen te vinden voor de uitdagingen. De teamleider zal vaak de instructies aan het team versterken terwijl ze bezig zijn, maar het doel is om de collectieveYep in het team te laten beginnen.

De theorie van “Ja”-coaching is dat het individu niet hoeft te werken om haar behoeften te identificeren. Het enige wat ze hoeft te doen is de stukjes van haar leven of carrière samen te voegen met die stukjes die het beste bij haar behoeften passen.

Waarom coachen? Hier zijn wat algemene redenen om te zeggen “Ik coach… omdat…”

o De coach coacht omdat ze dat wil en ook van dienst wil zijn.

o De coach coacht omdat de situatie erom vraagt.

o De coach coacht vanwege de toewijding aan het principe van dienstbaarheid dat zij voorstelt

o Ze wil de ander graag helpen als die persoon hulp nodig heeft.

Ze zal het initiatief nemen om het proces te beginnen om haar doel te bereiken.

o De coach helpt de ander om verantwoording af te leggen voor haar daden.

De belangrijkste reden is: Waarom werkt het voor 21-jarige sollicitanten?

In de laatste drie maanden heb ik een scanner jelly bean geïnterviewd en aangenomen die wonderbaarlijk goed is. Toen ik met haar werkte, was ze niet bereid haar diensten uit te breiden om ook met mij te werken. Zij bestudeerde vooruitlopend om te zien hoe lang het zou duren om haar dienst op te starten tot de eerste cliënten aan de slag gingen. Dit was niet het geval. Het proces duurde gemiddeld 3 dagen, de kosten bedroegen $100. Mijn enquêteprogramma stelde de vragen die ik hierboven beschreef. Ze zei dat de meeste a geen hulp nodig hadden.

Ik zou graag de eerste zijn om het te gebruiken en nu werk ik met duizenden en mensen die niet de voordelen hebben van actie ondernemen, alleen omdat ze uitstellen. Benijdenswaardige voordelen in overvloed. Dus waarom geen actie ondernemen?

lees meer:

You Might Also Like

Leave a Reply