10 tekenen van burnout

Burn out Utrecht

 

 

 

 

Mensen associëren burn-out vaak met stress, maar burn-out kan overal en altijd voorkomen. Je hebt al stress om mee om te gaan. Je moet met je stress omgaan, maar je hoeft niet burn-out te raken; nog niet, maar ooit.

Burnout is een aandoening die extreme uitputting beschrijft. Omdat de symptomen van burnout zo vervelend zijn, is het vaak moeilijk om het bij jezelf te herkennen. Door een gebrek aan herkenning en een gebrek aan aanpak van burnout, kan het vaak lang een probleem blijven.

De symptomen van burnout kunnen krachtig en pijnlijk zijn. Het gevolg van burnout kan zijn dat je je hulpeloos en hulpeloos voelt, alsof je niet kunt herstellen zonder hulp van buitenaf. De enige verlichting die deze benadering biedt, en de enige hulp wanneer je je gestrest voelt, is helemaal te vergeten dat je door burnout in de war bent.

Burnout is een speciaal soort stress en het is ook een speciaal probleem om mee om te gaan. Het is gemakkelijk om burnout symptomen te herkennen als je niet actief bezig bent met het oplossen van problemen om je mogelijkheden te beoordelen en aan te pakken.

Bijvoorbeeld, een persoon begint problemen te ondervinden met zijn schulden. Hij gaat naar een deskundige op het gebied van financiële planning om te proberen zijn probleem op te lossen door de manier waarop hij zijn geld bewaart te veranderen. En, na verloop van tijd merkt hij dat zijn probleem erger wordt, niet beter. Enkele maanden later zit hij weer met dezelfde schulden.

Het verschil tussen de ervaring van het succesvol managen en beheersen van een probleem en de ervaring van het falen in het managen op een manier die niet de moeite waard is, is een van de belangrijkste componenten van burnout.

Burnout is geen stress. Het is een speciaal probleem dat resulteert in een specifieke set van emotionele en gedragsmatige symptomen. Hoewel het vaak nuttig is om burnout te begrijpen, kan het moeilijk zijn om burnout bij jezelf te herkennen – tenzij je je er al een tijdje bewust van bent. Hier zijn wat praktische stappen om je te helpen burnout te herkennen en je te realiseren dat als je er last van hebt, het niet alleen het symptoom is van een actief probleem, maar ook een probleem dat is vastgelopen en niet kan worden opgelost.

Hieronder vindt u een lijst van 10 veel voorkomende tekenen die u zullen helpen uw stress te herkennen. De lijst is niet bedoeld om allesomvattend te zijn. Als u meer tekenen van stress kunt bedenken, voeg ze dan toe. afgrondelijke depressie, huid blootstellen aan direct zonlicht diffuus misbruik van drugs alcohol misbruik van gedrag lichamelijke problemen niet behandelen woedend, het slachtoffer van herhaalde oneerlijke plannen voor meer taken.

1. Beperking van activiteiten

2. Niet slapen

3. Slapeloosheid

4. Een terugval in het dragen van verantwoordelijkheden

5. Rustiger aan doen tijdens de werkdag

6. Rushing

7. Zich niet kunnen concentreren

8. Het ontwikkelen van hoofdpijn en rugpijn

9. Anderen op ongepaste wijze beïnvloeden

10. Het afwijzen van nieuwe mogelijkheden om te leren

Zoals u ziet, kan de lijst nog wel even doorgaan. De twee cruciale punten die ik heb gemaakt zijn echter het herkennen van burnout en het aanreiken van strategieën om ermee om te gaan. Als je besluit een strategie te vinden om met burnout om te gaan, zorg er dan voor dat je een gestructureerde aanpak hebt die een manier creëert om probleemgebieden in je leven te identificeren en te beheersen. Als je geen gestructureerde aanpak hebt, zal je probleem niet oplossen omdat je geen oplossing hebt die bij de wortel zal werken. Aan de andere kant is bereid zijn om de symptomen van burnout te herkennen de eerste stap om te leren hoe je ermee om moet gaan. Hier zijn de meest voorkomende tekenen van burnout bij bladeren:

1. Slapeloosheid

2. Slapeloosheid en concentratieverlies

3. Gewichtsverlies en gemakkelijkere wil spieren

4. Meer drinken en roken

5. Verminderde seksuele drift

6. De hele nacht opblijven

7. Deadlines die hoog zijn

8. Ontbijt in de ochtend

9. De rit naar huis is een probleem

10. Vermoeidheid

Burn-out is een belangrijke factor in een gezond evenwicht tussen werk en privéleven. Het is belangrijk om manieren te leren om je stress te begrijpen en ermee om te gaan, zodat je niet aan een burn-out lijdt.

lees meer:

Dertigersdilemma |

You Might Also Like

Leave a Reply